Feltöltve:

Szecsuáni hagymás sertés

timer 25
mood Közepes
person 4 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

víz4 dl
vöröshagyma2 darab
Delikát ételízesítő1 teáskanál
gerezd fokhagyma4 darab
sertéslapocka40 dekagramm
hegyes erős paprika1 darab
étolaj2 evőkanál
Knorr Szecsuáni Csípős Csirke alap1 csomag

Szecsuáni hagymás sertés a Főételek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

A lapockát tisztogassuk meg a zsírosabb és inasabb részektől, majd a húst vágjuk vékony csíkokra vagy lapocskákra. A nyesedékeket húsleves főzősénél felhasználhatjuk.

2. lépés

A hagymát vágjuk nagyobb kockákra, a paprikát szeletekre és a fokhagymát is vékony szeletekre.

3. lépés

Hevítsünk fel egy serpenyőt tűzforróra! Ha a serpenyő már igazán “füstölgően” forró, öntsük bele az olajat és adjuk hozzá a sertés húst. Nagyon fontos hogy hirtelen, erős lángon piruljanak meg a hús szeletkék, mert különben könnyen rágóssá válhatnak. Ügyeljünk arra is, hogy kisebb serpenyőben több részletben pirítsuk meg a húst, különben nem pirulni, hanem párolódni fognak.
Ha már körbebarnultak, szórjuk meg a Delikáttal és erős lángon pirítsuk maximum 1-2 percig.

4. lépés

Húzzuk félre, szedjük ki egy tányérra a húst, majd továbbra is erős lángon, a visszamaradt zsiradékon pirítsuk össze a hagymákat és a paprikát 2-3 perc alatt.

5. lépés

Öntsük fel 4 dl hideg vízzel, adjuk hozzá a tasak tartalmát és közepes lángon pároljuk 6-7 percig. Tegyük vissza a sült hússzeletkéket, és pároljuk további 2 percig. Tálaljuk főtt rizzsel.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 65"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem