Szecsuáni hagymás sertés a Főételek kategóriában
A lapockát tisztogassuk meg a zsírosabb és inasabb részektől, majd a húst vágjuk vékony csíkokra vagy lapocskákra. A nyesedékeket húsleves főzősénél felhasználhatjuk.
A hagymát vágjuk nagyobb kockákra, a paprikát szeletekre és a fokhagymát is vékony szeletekre.
Hevítsünk fel egy serpenyőt tűzforróra! Ha a serpenyő már igazán “füstölgően” forró, öntsük bele az olajat és adjuk hozzá a sertés húst. Nagyon fontos hogy hirtelen, erős lángon piruljanak meg a hús szeletkék, mert különben könnyen rágóssá válhatnak. Ügyeljünk arra is, hogy kisebb serpenyőben több részletben pirítsuk meg a húst, különben nem pirulni, hanem párolódni fognak.
Ha már körbebarnultak, szórjuk meg a Delikáttal és erős lángon pirítsuk maximum 1-2 percig.
Húzzuk félre, szedjük ki egy tányérra a húst, majd továbbra is erős lángon, a visszamaradt zsiradékon pirítsuk össze a hagymákat és a paprikát 2-3 perc alatt.
Öntsük fel 4 dl hideg vízzel, adjuk hozzá a tasak tartalmát és közepes lángon pároljuk 6-7 percig. Tegyük vissza a sült hússzeletkéket, és pároljuk további 2 percig. Tálaljuk főtt rizzsel.