Szecsuáni csirke
Szecsuáni csirke
  • timer30 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • víz - 3 evőkanál
  • csirkemell filé - 40 dekagramm
  • olaj - 1 teáskanál
  • cukor - 3 evőkanál
  • aprított fokhagyma gerezd - 3 darab
  • szójaszósz - 5 evőkanál
  • zöldhagyma - 6 darab
  • kukoricakeményítő - 2 evőkanál
  • tabasco szósz csepp - 5 darab
  • cayenne bors - 1 teáskanál
  • fehérbor ecet - 1.5 evőkanál
  • KNORR 100% Természetes Fűszerkeverék 35g Sült csirke - 20 gramm

Elkészítés:

  1. Vágjuk fel a csirkemelleket nagyobb kockákra. Tegyük őket egy zacskóba és szórjuk hozzá a kukoricakeményítőt, a fűszerkeveréket és jól kössük be. Forgassuk a zacskót oly módon, hogy a liszt és a fűszerek egyenletesen tapadjanak a húshoz. Forrósítsuk fel az olajat wokban. Adjuk hozzá a penge vékony szeletekre vágott fokhagymát, a csirkét, és süssük aranybarnára.
  2. Keverjük össze a vizet, cukrot, szójaszószt és tabascot.
  3. A kész keveréket öntsük hozzá a csirkéhez, fedjük le és még pár percig hagyjuk főni.
  4. A legvégén ízesítsük egy kis cayenne borssal és adjuk hozzá a hosszú darabokra vágott zöldhagymát. Vegyük le a fedőt és még pár percig főzzük. Tálaljuk rizzsel vagy kínai tojásos tésztával. Tipp: Tehetünk a csirkéhez többféle zöldséget, gyümölcsöt, pl. bébi kukoricát, sárgarépát, ananászt, kaliforniai paprikát.