Szecsuáni csirke laskagombával és pirított tésztával
Szecsuáni csirke laskagombával és pirított tésztával
  • timer35 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • csirkemell filé - 2 darab
  • olaj - 3 evőkanál
  • hagyma - 1 darab
  • újhagyma - 1 csokor
  • spagetti - 300 gramm
  • laskagomba - 300 gramm
  • Knorr Szecsuáni Csípős Csirke alap - 1 csomag

Elkészítés:

  1. Bő, forró, sós vízben főzzük meg a spagettit, majd szűrjük le.
  2. A csirkemellet vágjuk kisebb kockákra, vagy csíkokra. Enyhén sózzuk meg. Forrósítsunk fel olajat egy serpenyőben vagy wokban és nagy lángon pirítsuk meg rajta a csirkemellet. Mikor enyhén megbarnult, vegyük ki egy szűrőkanállal és tegyük félre.
  3. Közben tisztítsuk meg és vágjuk csíkokra a laskagombát. A hagymát vágjuk nagyobb kockákra.
  4. Kevés olaj hozzáadásával nagy lángon pirítsuk meg a hagymát, majd adjuk hozzá a laskagombát. Rázzuk, pirítsuk, míg a gomba összébb esik és kezd puhulni.
  5. Ezután szórjuk rá a Knorr-alapot, adjunk hozzá 3 dl vizet és tegyük bele vissza a csirkét. Hozzuk forrásba, majd vegyük lejjebb a lángot. Időnként megkeverve főzzük készre kb. 5 perc alatt.
  6. Adjuk hozzá a tésztát és 1-2 percig rázzuk-pirítsuk együtt a csirkével és a gombával. Majd tálaljuk és szórjuk meg a tetejét frissen szelt újhagymával.