Feltöltve:

Szecsuáni csirke laskagombával és pirított tésztával

timer 35
mood Könnyű
person 4 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

csirkemell filé2 darab
olaj3 evőkanál
hagyma1 darab
újhagyma1 csokor
spagetti300 gramm
laskagomba300 gramm
Knorr Szecsuáni Csípős Csirke alap1 csomag

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Bő, forró, sós vízben főzzük meg a spagettit, majd szűrjük le.

  2. 2. lépés

    A csirkemellet vágjuk kisebb kockákra, vagy csíkokra. Enyhén sózzuk meg. Forrósítsunk fel olajat egy serpenyőben vagy wokban és nagy lángon pirítsuk meg rajta a csirkemellet. Mikor enyhén megbarnult, vegyük ki egy szűrőkanállal és tegyük félre.

  3. 3. lépés

    Közben tisztítsuk meg és vágjuk csíkokra a laskagombát. A hagymát vágjuk nagyobb kockákra.

  4. 4. lépés

    Kevés olaj hozzáadásával nagy lángon pirítsuk meg a hagymát, majd adjuk hozzá a laskagombát. Rázzuk, pirítsuk, míg a gomba összébb esik és kezd puhulni.

  5. 5. lépés

    Ezután szórjuk rá a Knorr-alapot, adjunk hozzá 3 dl vizet és tegyük bele vissza a csirkét. Hozzuk forrásba, majd vegyük lejjebb a lángot. Időnként megkeverve főzzük készre kb. 5 perc alatt.

  6. 6. lépés

    Adjuk hozzá a tésztát és 1-2 percig rázzuk-pirítsuk együtt a csirkével és a gombával. Majd tálaljuk és szórjuk meg a tetejét frissen szelt újhagymával.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 4
Megnézem

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 4
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem