Szecsuáni csirke laskagombával és pirított tésztával a Főételek kategóriában
Bő, forró, sós vízben főzzük meg a spagettit, majd szűrjük le.
A csirkemellet vágjuk kisebb kockákra, vagy csíkokra. Enyhén sózzuk meg. Forrósítsunk fel olajat egy serpenyőben vagy wokban és nagy lángon pirítsuk meg rajta a csirkemellet. Mikor enyhén megbarnult, vegyük ki egy szűrőkanállal és tegyük félre.
Közben tisztítsuk meg és vágjuk csíkokra a laskagombát. A hagymát vágjuk nagyobb kockákra.
Kevés olaj hozzáadásával nagy lángon pirítsuk meg a hagymát, majd adjuk hozzá a laskagombát. Rázzuk, pirítsuk, míg a gomba összébb esik és kezd puhulni.
Ezután szórjuk rá a Knorr-alapot, adjunk hozzá 3 dl vizet és tegyük bele vissza a csirkét. Hozzuk forrásba, majd vegyük lejjebb a lángot. Időnként megkeverve főzzük készre kb. 5 perc alatt.
Adjuk hozzá a tésztát és 1-2 percig rázzuk-pirítsuk együtt a csirkével és a gombával. Majd tálaljuk és szórjuk meg a tetejét frissen szelt újhagymával.