babapiskóta | 1 darab |
---|---|
ehető szárított virág, készen kapható keverék, ehető virágok szirmaiból, leveleiből, stb. vegyesen, de ezt el is hagyhatjuk | |
cukrozott forró tej |
Ráma | 20 dekagramm |
---|---|
porcukor | 20 dekagramm |
Ráma | 1 púpos evőkanál |
---|---|
porcukor | 20 dekagramm |
tojássárgája | 3 darab |
liszt | 4 evőkanál |
tej | 4 dl |
tej (kb) | 1 dl |
---|---|
kakaópor | 2 evőkanál |
tojás | 1 darab |
sütőpor | 1 darab |
Ráma | 10 dekagramm |
porcukor | 10 dekagramm |
liszt | 30 dekagramm |
Százpengős recept.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Tepsi hátán 2 lapot sütünk. Krém: a porcukrot kikeverjük a Ramával. A tejet a liszttel és a tojássárgájával sűrűre főzzük. Mikor kihűlt, a kettőt összekeverjük. Az egyik lapot megkenjük a krém felével, és erre élével, rumba áztatott babapiskótát teszünk, sűrűn egymás mellé. Majd az egészet megkenjük a krém másik felével, és a másik lapot rátesszük. A tetejére a Ramát a porcukorral kikeverjük, a tetejére kenjük, és csokit reszelünk rá.