Feltöltve:

Szarvaspörkölt erdei gombával, áfonyadzsemmel és dödöllével

timer 240
mood Közepes
person 4 fő
thumb_up 1

Hozzávalók

kakukkfű1 csokor
vöröshagyma1 darab
füstölt szalonna100 gramm
babérlevél2 darab
fokhagymagerezd2 darab
burgonya1 kilogramm
liszt3 evőkanál
Knorr Házias Pörköltalap1 darab
borókabogyó5 mag
rozmaring ág10 cm
sűrített paradicsom1 teáskanál
kacsazsír2 evőkanál
kristálycukor4 evőkanál
vörösáfonya250 gramm
édes fűszerpaprika2 teáskanál
szárított erdei gomba20 gramm
szarvas pörkölthús1 kilogramm

Elkészítés

1. lépés

A szárított gombákat áztassuk be kézmeleg vízbe kb. fél órára.

2. lépés

Ezalatt a szarvashúst kockázzuk fel, a hagymát pucoljuk meg és vágjuk apróra. A fokhagymát zúzzuk szét és aprítsuk föl.

3. lépés

Egy lábasban forrósítsunk föl 1 kanál kacsazsírt, vagy disznózsírt és pirítsuk meg rajta a hagymát. Adjuk hozzá a babérlevelet és a fokhagymát is, vigyázva, hogy a fokhagyma ne égjen meg. Majd adjuk hozzá a paradicsompürét és picit pirítsuk azt is meg. A tűzről vegyük le, hűtsük egy kicsit, majd adjuk hozzá a piros fűszerpaprikát.

4. lépés

Keverjük meg, majd adjuk hozzá a szarvashúst. Pirítsuk, pároljuk, hagyjuk, hogy elfője a levét a hús. Pici vízzel öntsük föl, majd forraljuk el megint a vizet. Adjuk hozzá a gombákat és kb. 1.5 dl-t a leszűrt áztató léből. Hozzuk újra forrásba, majd öntsük föl egy kis forró vízzel ismét, hogy legyen egy kis szaftja. Öntsük át a fazék tartalmát egy hőálló tálba és fedjük le alufóliával. Tegyük 175 fokra előmelegített sütőbe. Kb. 2, 2 és fél órán keresztül főzzük így.

5. lépés

A felengedett fagyasztott áfonyából és a cukorból készítsünk dzsemet kb. 1 óra alatt, majd egy tálba téve tegyük félre felhasználásig. Természetesen kész dzsemet is használhatunk.

6. lépés

Ezalatt a krumplit pucoljuk meg és kevés, sós vízben főzzük meg, de ne főzzük túl! Szűrjük le, majd törjük át. Keverjük el benne a lisztet jól.

7. lépés

Egy serpenyőben olvasszuk föl a kockára vágott szalonna zsírját és dinsztelünk rajta üvegesre hagymát.

8. lépés

Egy tepsit zsírozzunk ki, majd egy kanállal kezdjük a krumplimasszát diónyi nagyságú darabokban belerakni. Formázhatjuk kézzel is. A hagymás szalonnás zsírral locsoljuk meg. Tegyük a sütőbe a pörkölt alá, így kb. egyszerre lesznek készen.

9. lépés

Ha kész a pörkölt és a dödölle is szépen megpirult, akkor tálalhatjuk is az áfonya dzsemmel együtt.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 20"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem