Szarvaspörkölt burgonyagombóccal
Szarvaspörkölt burgonyagombóccal
  • timer80 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 2 dekagramm
  • vöröshagyma - 1 darab
  • tojás - 1 darab
  • fokhagymagerezd - 2 darab
  • burgonya - 20 dekagramm
  • liszt - 10 dekagramm
  • zsír - 6 dekagramm
  • szarvashús - 50 dekagramm

Elkészítés:

  1. A húst megtisztítjuk és apró kockákra vágjuk. A felolvasztott zsíron-olajon hervasszuk finomra az aprított vöröshagymát, dobjuk bele a fokhagymát, majd a többi fűszert is.
  2. Szórjuk bele a húst és öntsük fel 3dl vízzel, sózzuk meg és olykor-olykor megkeverve pároljuk fedő alatt. A megtisztított burgonyát főzzük meg, és ha kihűlt, törjük össze villával.
  3. A hideg burgonyapépet gyúrjuk össze pici sóval, a tojással, a margarinnal és a liszttel. Lobogó, enyhén sós vízbe rakosgassunk a burgonyás masszából gömbölygetett diónyi gombócokat. Addig főzzük, amíg a gombócok megpuhulnak.