Szarvasgerinc szeletek
Szarvasgerinc szeletek
  • timer60 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • vöröshagyma - 25 dekagramm
  • bors - 1 evőkanál
  • olaj - 2 dl
  • babérlevél - 1 darab
  • fokhagymagerezd - 3 darab
  • citrom leve - 1 darab
  • leveszöldség - 35 dekagramm
  • liszt - 6 dekagramm
  • füstölt bacon - 5 dekagramm
  • csiperke gomba - 20 dekagramm
  • zsír - 6 dekagramm
  • vörösbor - 1 liter
  • borókabogyó - 10 mag
  • gomba - 7 dekagramm
  • tárkony - 1 teáskanál
  • paradicsomlé - liter
  • fehér bor - 2 dl
  • Globus Mustár - 1 evőkanál
  • porcukor - 5 dekagramm
  • őrölt szegfűszeg - 1 csipetnyi
  • koriander mag - 1 teáskanál
  • durvára őrölt bors - 15 darab
  • ecetes uborka - 2 darab
  • marhacsont - kilogramm
  • szarvasgerinc - 60 dekagramm
  • szalonna bőr - 5 dekagramm
  • pecsenyelé - 1 dl
  • ribizke dzsem - 2 evőkanál

Elkészítés:

  1. A pác készítéséhez leírtakból páclevet készítünk. A húst a felhasználás előtt legalább egy nappal bepácoljuk
  2. A húst kivesszük a pácból, és megszárítjuk.
  3. A felszeletelt húst enyhén kiklopfoljuk.
  4. Forró olajban mindkét felét megsütjük, és kiszedjük az olajból. Barna mártás készítéseA zsíron a porcukrot arany barnára pirítjuk. Hozzáadjuk a durvára vágott vöröshagymát és a felkockázott húsleves zöldséget. Megpirítjuk és beletesszük a szalonna bőrt és a csontot. Állandó keverés mellett még 1-2 percig pirítjuk és beletesszük a gombát és a fűszereket. Felöntjük a paradicsom lével, majd kb. ½ liter vizet adunk hozzá. Folytonos keveréssel addig főzzük, míg a csonton levő hús megpuhul. Az egészet egy szitán át passzírozzuk, majd ismét tűzre tesszük. A borban elkeverjük a lisztet és beforraljuk vele a mártást.
  5. Az olajhoz hozzáadjuk a felszeletelt gombát. Megpirítjuk és hozzáöntjük a barna mártást, a vörösbort és a ribizke dzsemet.
  6. A végén belereszeljük a nagyon vékonyra reszelt savanyú uborkát.