Feltöltve:

Szarvasgerinc szeletek

timer 60
mood Közepes
person 4 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

vöröshagyma25 dekagramm
bors1 evőkanál
olaj2 dl
babérlevél1 darab
fokhagymagerezd3 darab
citrom leve1 darab
leveszöldség35 dekagramm
liszt6 dekagramm
füstölt bacon5 dekagramm
csiperke gomba20 dekagramm
zsír6 dekagramm
vörösbor1 liter
borókabogyó10 mag
gomba7 dekagramm
tárkony1 teáskanál
paradicsomlé liter
fehér bor2 dl
Globus Mustár1 evőkanál
porcukor5 dekagramm
őrölt szegfűszeg1 csipetnyi
koriander mag1 teáskanál
durvára őrölt bors15 darab
ecetes uborka2 darab
marhacsont kilogramm
szarvasgerinc60 dekagramm
szalonna bőr5 dekagramm
pecsenyelé1 dl
ribizke dzsem2 evőkanál

Szarvasgerinc szeletek a Főételek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

Szarvasgerinc szeletek elkészítés 1. lépés képe

A pác készítéséhez leírtakból páclevet készítünk.
A húst a felhasználás előtt legalább egy nappal bepácoljuk

2. lépés

Szarvasgerinc szeletek elkészítés 2. lépés képe

A húst kivesszük a pácból, és megszárítjuk.

3. lépés

Szarvasgerinc szeletek elkészítés 3. lépés képe

A felszeletelt húst enyhén kiklopfoljuk.

4. lépés

Szarvasgerinc szeletek elkészítés 4. lépés képe

Forró olajban mindkét felét megsütjük, és kiszedjük az olajból.
Barna mártás készítése

A zsíron a porcukrot arany barnára pirítjuk. Hozzáadjuk a durvára vágott vöröshagymát és a felkockázott húsleves zöldséget. Megpirítjuk és beletesszük a szalonna bőrt és a csontot.
Állandó keverés mellett még 1-2 percig pirítjuk és beletesszük a gombát és a fűszereket.
Felöntjük a paradicsom lével, majd kb. ½ liter vizet adunk hozzá. Folytonos keveréssel addig főzzük, míg a csonton levő hús megpuhul.
Az egészet egy szitán át passzírozzuk, majd ismét tűzre tesszük.
A borban elkeverjük a lisztet és beforraljuk vele a mártást.

5. lépés

Szarvasgerinc szeletek elkészítés 5. lépés képe

Az olajhoz hozzáadjuk a felszeletelt gombát. Megpirítjuk és hozzáöntjük a barna mártást, a vörösbort és a ribizke dzsemet.

6. lépés

Szarvasgerinc szeletek elkészítés 6. lépés képe

A végén belereszeljük a nagyon vékonyra reszelt savanyú uborkát.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 20"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem