Feltöltve:

Szarvasgerinc ribizli dzsemmel töltött körtével, burgonyakrokettel

timer 110
mood Közepes
person 4 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Rama Vajas Íz10 dekagramm
tejföl2 evőkanál
sárgarépa10 dekagramm
vöröshagyma1 darab
bors1 evőkanál
babérlevél1 darab
fokhagymagerezd3 darab
leveszöldség35 dekagramm
liszt6 dekagramm
szalonna5 dekagramm
zsír6 dekagramm
vörösbor2 dl
borecet2 cl
borókabogyó10 mag
gomba7 dekagramm
tárkony1 teáskanál
paradicsomlé1 dl
fehér bor2 dl
körte2 darab
petrezselyem5 dekagramm
porcukor5 dekagramm
őrölt szegfűszeg1 csipetnyi
koriandermag1 teáskanál
durvára őrölt bors15 darab
étolaj2 dl
marhacsont kilogramm
szarvasgerinc1 kilogramm
szalonna bőr5 dekagramm
ribizli dzsem15 dekagramm
pecsenyelé1 dl
burgonyakrokett50 dekagramm

Szarvasgerinc ribizli dzsemmel töltött körtével, burgonyakrokettel recept.

Elkészítés

1. lépés

Szarvasgerinc ribizli dzsemmel töltött körtével, burgonyakrokettel elkészítés 1. lépés képe

Pác készítése:
A pác elkészítésénél leírt hozzávalókból páclevet készítünk.
A hártyáitól megtisztított szarvasgerincet a felhasználás előtt legalább egy nappal bepácoljuk.

2. lépés

Szarvasgerinc ribizli dzsemmel töltött körtével, burgonyakrokettel elkészítés 2. lépés képe

A sütőedény aljára karikázzuk a vöröshagymát és a zöldségeket. Megszórjuk a szétzúzott fokhagymával és a kakukkfűvel. Ráhelyezzük a szarvas gerincet és szalonnával befedjük, majd rálocsoljuk a felolvasztott margarint. Előmelegített sütőben kb. 50-60 percig sütjük 180 C fokon.

3. lépés

Szarvasgerinc ribizli dzsemmel töltött körtével, burgonyakrokettel elkészítés 3. lépés képe

A húst kivesszük és a megpirult pecsenyelevet megszórjuk liszttel és hozzáadjuk a paradicsomlevet, a bort, a barna mártást, a borecetet és a borsot. Felforraljuk és belekeverjük a ribizlidzsemet, a tejfölt, aztán készre forraljuk.
Barna mártás készítése:
A zsíron a porcukrot arany barnára pirítjuk. Hozzáadjuk a durvára vágott vöröshagymát és a felkockázott húsleves zöldséget. Megpirítjuk és beletesszük a szalonna bőrt és a csontot.
Állandó keverés mellett még 1-2 percig pirítjuk és beletesszük a gombát és a fűszereket.
Felöntjük a paradicsom lével, majd kb. ½ liter vizet adunk hozzá. Folytonos keveréssel addig főzzük, míg a csonton levő hús megpuhul.
Az egészet egy szitán át passzírozzuk, majd ismét tűzre tesszük.
A borban elkeverjük a lisztet és beforraljuk vele a mártást.

4. lépés

Szarvasgerinc ribizli dzsemmel töltött körtével, burgonyakrokettel elkészítés 4. lépés képe

A burgonyakrokettet forró olajban kisütjük

5. lépés

Szarvasgerinc ribizli dzsemmel töltött körtével, burgonyakrokettel elkészítés 5. lépés képe

A körték közepét kivágjuk és megtöltjük ribizlidzsemmel. A hús mellé találjuk.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 20"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 20"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 20"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem