víz | 2 liter |
---|---|
fokhagyma gerezd | 2 darab |
tejföl | 1 dl |
petrezselyemzöld | 1 csomag |
Knorr Zöldségleveskocka | 2 darab |
feta sajt | 100 gramm |
brokkoli | 200 gramm |
kagylótészta | 200 gramm |
konzerv szardínia | 4 darab |
Szardíniás tésztasaláta a Saláták kategóriában
Tegyünk fel egy fazékban vizet főni a tésztának. Oldjuk fel benne a leveskockákat. A tésztát főzzük meg roppanósra (al dente), majd hűtsük le azonnal hideg vízzel.
Szedjük rózsáira a brokkolit és főzzük, vagy pároljuk meg, de maradjon kicsit ropogós. Azonnal hűtsük le jéghideg vízben.
Daraboljuk fel a szardíniát, a fetát kockázzuk fel.
Reszeljük le a fokhagymát, majd keverjük össze a tejföllel.
Keverjük össze a megfőtt tésztát, brokkolit és a sajtot, majd öntsük rá a tejfölös szószt. Tegyük a tetejére a szardíniát és szórjuk meg petrezselyemzölddel .