Szardíniás pizza
Szardíniás pizza
  • timer50 perc
  • moodKönnyű
  • person2 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 2 dekagramm
  • vöröshagyma - 1 darab
  • olaj - dl
  • cukor - 1 evőkanál
  • tej - 1 dl
  • liszt - 1 evőkanál
  • só - 2 teáskanál
  • lilahagyma - 1 darab
  • paradicsomlé - 2 dl
  • élesztő - 2 dekagramm
  • szardíniakonzerv - 10 dekagramm

Elkészítés:

  1. Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben a cukorral. Hozzákeverjük a liszthez az élesztős tejet, a sót, a tejet és az olajat. Jól kidagasztjuk. Meleg helyen, konyharuhával letakarva kb. 1 óra alatt duplájára kelesztjük.
  2. Amíg kel, elkészítjük a szószt. Apróra vágjuk a hagymát és kevéske olajon üvegesre pároljuk. Ráöntjük a paradicsomlevet, sózzuk, cukrozzuk és a liszttel besűrítjük.
  3. Egy formát kikenünk Rama margarinnal és megszórunk liszttel. A megkelt tésztát szépen belenyomkodjuk, hogy legyen egy kis pereme.
  4. A tésztán egyenletesen elosztjuk a paradicsomos szószt. A szardíniákat óvatosan kivesszük a dobozból és hosszában kettévágjuk, a gerincüket kiemeljük. A halszeleteket a pizzára fektetjük. A lila hagymát megtisztítjuk és félkarikára vágjuk, majd a tésztára szórjuk.
  5. 200 fokra előmelegített sütőben, hőlégkeverésen 30 percig sütjük.