Feltöltve:

Szalonnás lepény

timer 120
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

finomliszt50 dekagramm
élesztő1 csomag
étolaj1 dl
1 kis
kristálycukor1 kevés
tej (ha szükséges)1 kevés
tojássárgája1 darab
füstölt szalonna30 dekagramm
tejföl2 dl
fokhagyma2 gerezd
zsír vagy sütőmargarin1 kevés

Elkészítés

1. lépés

Az élesztőt kevés langyos tejben egy pici cukorral felfuttatjuk. A liszthez adjuk a sót ízlés szerint, a tojássárgát és az olajat, majd a felfuttatott élesztőt, és bedagasztjuk. Közben annyi langyos tejet, vagy vizet öntünk hozzá, amennyit megkíván. A tészta közepes keménységű legyen. Langyos helyen megkelesztjük. Ha megkelt, lisztezett deszkára borítjuk, és kinyújtjuk. Zsírral vagy sütőmargarinnal kikent tepsibe tesszük, sűrűn megtűzdeljük szalonnacsíkokkal, és forró sütőben szép pirosra sütjük. Sütés közben fokhagymás tejföllel kenegetjük. A régi öregek azt
mondták, hogy minden falatra jusson egy szalonnadarabka.


Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 50"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem