Feltöltve:

Szalonnás lepény

timer 120
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

-

finomliszt50 dekagramm
élesztő1 csomag
étolaj1 dl
1 kis
kristálycukor1 kevés
tej (ha szükséges)1 kevés
tojássárgája1 darab
füstölt szalonna30 dekagramm
tejföl2 dl
fokhagyma2 gerezd
zsír vagy sütőmargarin1 kevés

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Az élesztőt kevés langyos tejben egy pici cukorral felfuttatjuk. A liszthez adjuk a sót ízlés szerint, a tojássárgát és az olajat, majd a felfuttatott élesztőt, és bedagasztjuk. Közben annyi langyos tejet, vagy vizet öntünk hozzá, amennyit megkíván. A tészta közepes keménységű legyen. Langyos helyen megkelesztjük. Ha megkelt, lisztezett deszkára borítjuk, és kinyújtjuk. Zsírral vagy sütőmargarinnal kikent tepsibe tesszük, sűrűn megtűzdeljük szalonnacsíkokkal, és forró sütőben szép pirosra sütjük. Sütés közben fokhagymás tejföllel kenegetjük. A régi öregek azt
    mondták, hogy minden falatra jusson egy szalonnadarabka.


Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem