Szalonnás brokkoli
Szalonnás brokkoli
  • timer30 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • brokkoli - 500 gramm
  • gomba - 100 gramm
  • baconszalonna - 10 darab
  • só - 1 darab
  • bors - 1 darab
  • olaj - 1 darab
  • Ráma - 50 gramm
  • liszt - 50 csapott evőkanál
  • reszelt sajt - 1 kevés
  • reszelt szerecsendió - 1 kevés

Elkészítés:

  1. A brokkolit szedjük rózsáira és sós vízben főzzük félpuhára. Amikor megfőtt csepegtessük le. Egy jénai edényt, vagy tepsit kenjünk ki Ramával. Rakjuk bele a brokkolirózsákat, szórjuk rá a szeletelt gombát, a sót és a borsot.
  2. Öntsük rá a besamelt és a szalonnaszeleteket rakjuk rá. Tegyük előmelegített sütőbe. 200 °C-on 30 percig, vagy amíg a bacon szép ropogós nem lesz.
  3. Besamell készítése: olvasszuk fel a Ramát. Pirítsuk meg rajta a lisztet halványra, majd fokozatosan öntsük fel a meleg tejjel és főzzük addig, amíg be nem sűrűsödik.
  4. Szórjuk bele a sajtot és keverjük amíg elolvad. Fűszerezzük meg sóval, borssal, szerecsendióval.