Szalonnás spagetti
Szalonnás spagetti
  • timer25 perc
  • moodKözepes
  • person3 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 1 evőkanál
  • Knorr Carbonara spagetti alap - 1 csomag
  • petrezselyemzöld - 1 csokor
  • tej - 2 dl
  • citrom leve - 1 darab
  • spagetti tészta - 25 dekagramm
  • gyöngyhagyma - 5 dekagramm
  • piros pritaminpaprika - 1 darab
  • baconszalonna - 15 dekagramm

Elkészítés:

  1. A spagettit lobogó sós vízben megfőzzük.
  2. A szalonnaszeleteket két cm-es csíkokra vágjuk, és a margarinon pörcösre pirítjuk, majd szűrőkanállal egy tányérra szedjük.
  3. A szintén csíkokra vágott paprikát a visszamaradt zsiradékon megpirítjuk, majd a KNORR Carbonara alapot 2,5 dl hideg tejjel elkeverjük, és a paprikára öntve folyamatos keverés mellett felforraljuk.
  4. Majd enyhe tűzön 3 percig főzzük. Ekkor belefacsarjuk a citromot, elkeverjük. Hozzáadjuk a szalonnapörcöket, és a mártást a spagettire halmozzuk. Apróra vágott petrezselyemmel és a félbevágott gyöngyhagymával megszórva tálaljuk.