Rama Vajas Íz | 1 evőkanál |
---|---|
Knorr Carbonara spagetti alap | 1 csomag |
petrezselyemzöld | 1 csokor |
tej | 2 dl |
citrom leve | 1 darab |
spagetti tészta | 25 dekagramm |
gyöngyhagyma | 5 dekagramm |
piros pritaminpaprika | 1 darab |
baconszalonna | 15 dekagramm |
Szalonnás spagetti a Főételek kategóriában
A spagettit lobogó sós vízben megfőzzük.
A szalonnaszeleteket két cm-es csíkokra vágjuk, és a margarinon pörcösre pirítjuk, majd szűrőkanállal egy tányérra szedjük.
A szintén csíkokra vágott paprikát a visszamaradt zsiradékon megpirítjuk, majd a KNORR Carbonara alapot 2,5 dl hideg tejjel elkeverjük, és a paprikára öntve folyamatos keverés mellett felforraljuk.
Majd enyhe tűzön 3 percig főzzük. Ekkor belefacsarjuk a citromot, elkeverjük. Hozzáadjuk a szalonnapörcöket, és a mártást a spagettire halmozzuk. Apróra vágott petrezselyemmel és a félbevágott gyöngyhagymával megszórva tálaljuk.