Feltöltve:

Szalonnás sárgaborsóleves

timer 80
mood Közepes
person 4 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

vöröshagyma1 darab
majoránna2 teáskanál
olaj3 evőkanál
sárgaborsó200 gramm
babérlevél2 darab
fokhagymagerezd5 darab
liszt1 evőkanál
Knorr Házias Marhahús Levesalap1 darab
fűszer paprika1 teáskanál
főtt-füstölt húsos szalonna10 dekagramm

Elkészítés

1. lépés

Kezdjük el főzni a borsót 1.2 l vízben, 2 gerezd fokhagyma és a babérlevelek hozzáadásával.

2. lépés

Ha a borsó már majdnem kész (áztatott borsónál kb. 30 perc, ha nem tudtuk beáztatni kb. 60 perc borsó minőségétől függően). Vegyük ki a babérleveleket, és az egészben hagyott fokhagymákat, majd készítsük el az ízesített rántást.

3. lépés

Vágjuk csíkokra a szalonnát, finomra a vöröshagymát. Pirítsuk át a szalonnát az olajon, adjuk hozzá a finomra vágott hagymát és pirítsuk világos-sárgára. Közben a maradék 2-3 gerezd fokhagymát zúzzuk, aprítjuk vagy lereszeljük és a hagymával együtt kb. 1 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a lisztet, és tovább pirítjuk, míg a liszt elkezd színesedni. Húzzuk félre, hagyjuk hűlni kicsit, majd szórjuk meg a fűszerpaprikával és majorannával, keverjük jól át és öntsük egyenesen a forrásban levő levesbe és keverjük jól el.

4. lépés

Adjuk hozzá a Házias levesalapot is, majd lassú forralással készre főzzük 4-5 perc alatt. A szalonna sósságától függően, kóstolás után ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Kínálhatunk mellé tejfölt, friss kenyeret.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 150"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 5
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem