Szalonnás- kolbászos egytál a Főételek kategóriában
A burgonyát héjában előfőzzük de ne túl puhára, meghámozzuk, majd hagyjuk kihűlni.
A hagymát és a szalonnát felkockázzuk, a kolbászt karikára vágjuk.
Egy serpenyőben az olajon megdinszteljük a hagymát , hozzáadjuk a szalonnát és együtt sütjük jó 5 percig. Beletesszük a kolbászt jól összeforgatjuk, kicsit együtt sütjük majd rászórjuk a pirospaprikát és aláöntünk 0,5 dl vizet nehogy a paprika megégjen.
A burgonyát felkarikázzuk és hozzáadjuk a serpenyőben lévő szalonnás kolbászhoz, majd felöntjük a tejszínnel. Lassú tűzön fedő alatt időnként óvatosan megkeverve még 5 percig főzzük. Ízlés szerint adhatunk hozzá egy kis ételízesítőt .
Egy serpenyőben kisütjük a tükörtojásokat, majd az elkészült egytálunk tetejére ültetjük őket, megszórjuk frissen őrölt színes borssal, enyhén sózzuk. Melegen tálaljuk.