Szalonnás házi kenyér recept.
A felkockázott szalonnát megpirítjuk. A kenyér hozzávalóit egy tálba tesszük, a hagymával és a szalonnával együtt. A tésztához még vagy 2 ek. olajat teszünk, de akkor a pirított szalonnát zsírja nélkül kell hozzátenni. Használhatjuk a szalonna zsírját is, de ekkor nem kell bele plusz az olaj. Hagyjuk kelni minimum 1,5 órát. Majd átgyúrjuk, és olajjal kikent, vagy sütőpapírral bélelt formába tesszük.
Ha beletettük a formába, akkor hagyjuk "belekelni", hogy nagyjából kitöltse a formát. Közben a sütőt előmelegítjük 190 fokra.
Ha nagyjából már kitölti a formát bevagdoshatjuk a tetejét tetszés szerint. Sütés előtt meg kell kenni hideg vízzel az egész kenyeret, majd forró sütőben 40-45 perc alatt készre sütni. Amikor már jó illat terjeng a konyhában, akkor lassan kész, illetve ha már szép színe van.
A formában kell hagyni kihűlni, majd szeletelni.