Feltöltve:

Szalonnás házi kenyér

timer 65
mood Közepes
person 10 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

víz2 dl
olaj2 evőkanál
cukor1 evőkanál
liszt kilogramm
3 evőkanál
lilahagyma2 evőkanál
élesztő1 csomag

Elkészítés

1. lépés

A felkockázott szalonnát megpirítjuk. A kenyér hozzávalóit egy tálba tesszük, a hagymával és a szalonnával együtt. A tésztához még vagy 2 ek. olajat teszünk, de akkor a pirított szalonnát zsírja nélkül kell hozzátenni. Használhatjuk a szalonna zsírját is, de ekkor nem kell bele plusz az olaj. Hagyjuk kelni minimum 1,5 órát. Majd átgyúrjuk, és olajjal kikent, vagy sütőpapírral bélelt formába tesszük.

2. lépés

Ha beletettük a formába, akkor hagyjuk "belekelni", hogy nagyjából kitöltse a formát. Közben a sütőt előmelegítjük 190 fokra.

3. lépés

Ha nagyjából már kitölti a formát bevagdoshatjuk a tetejét tetszés szerint. Sütés előtt meg kell kenni hideg vízzel az egész kenyeret, majd forró sütőben 40-45 perc alatt készre sütni. Amikor már jó illat terjeng a konyhában, akkor lassan kész, illetve ha már szép színe van.

4. lépés

A formában kell hagyni kihűlni, majd szeletelni.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 45"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 50"
mood Közepes
thumb_up 4
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 180"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 20"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 50"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem