Feltöltve:

Szalmakalap

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Díszítés

gyümölcs ízlés szerint1 kevés

Töltelék

olvasztott fehér csokoládé100 gramm
hideg tejszín250 milliliter
tojáslikőr6 evőkanál
zselatin1 csomag
megtisztított gyümölcs250 gramm

Kenéshez

baracklekvár300 gramm

Tészta

liszt150 gramm
tojásfehérje + 70 g porcukor5 darab
vanilincukor1 csomag
porcukor70 gramm
tojássárgája5 darab

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A tojássárgáját a porcukorral és a vanillincukorral krémesre keverjük. A tojásfehérjét felverjük, és a cukrot folyamatosan adagolva keményre verjük, amíg vágható lesz. A felvert habot a tojássárgájához adjuk, és óvatosan belekeverjük. A lisztet beleszitáljuk, és elkeverjük. A masszát megfelezzük, és egyenletesen két sütőpapírral kibélelt tepsibe (30 x 35 cm) öntjük. Az egyik tepsit a sütő közepébe toljuk, és a tésztát megsütjük. Sütés után a piskótát azonnal egy cukorral beszórt papírra borítjuk, a sütőpapírt hideg vízzel megkenjük, és óvatosan lehúzzuk. Ezután megsütjük a másik piskótát is. A kihűlt piskótalapokat baracklekvárral megkenjük, és papír segítségével feltekerjük. Szorosan a papírba csomagoljuk, és 2 órát hideg helyen állni hagyjuk. Az egyik tekercset egy folyamatosan meleg vízbe mártott és letörölgetett késsel kb. 1 cm széles darabokra vágjuk. Egy tálat (átmérő: 24 cm) kibélelünk fóliával és körbe, a magasság feléig belehelyezzük a szeleteket. A töltelékhez a zselatint elkeverjük a tojáslikőrrel, és oldódásig melegítjük. A tejszínt felverjük, és a negyedét az olvasztott csokoládéhoz keverjük. A csokoládéhoz hozzáadjuk a zselatint is, és az egészet a maradék felvert tejszínhez keverjük. A krémet a gyümölccsel váltakozva a tálba rétegezzük, és a maradék tekercsszeleteket a tetejére helyezzük. 4 órára hideg helyre tesszük. A tekercskupolát egy tortatálra borítjuk, és a fóliát óvatosan eltávolítjuk. A másik tekercset 1 cm vastag szeletekre vágjuk, de ferdén. A szeleteket csillag alakban a kupola köré rendezzük. A gyümölcsöt tetszés szerint felvágjuk, és feldíszítjük vele a szalmakalapot.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem