Szalámis pizza, paradicsomos alappal
Szalámis pizza, paradicsomos alappal
  • timer30 perc
  • moodKözepes
  • person2 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 2 dekagramm
  • olaj - dl
  • cukor - 1 teáskanál
  • tej - 2 dl
  • sajt - 10 dekagramm
  • liszt - kilogramm
  • szalonna - 7 dekagramm
  • só - 1 teáskanál
  • lilahagyma - 1 darab
  • paradicsomlé - 2 dl
  • szalámi - 10 dekagramm
  • élesztő - 2 dekagramm

Elkészítés:

  1. Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben a cukorral.
  2. A liszthez adjuk a felfuttatott élesztőt, a sót, az olajat és alaposan megdagasztjuk. Akkor jó, ha már nem csak az edény faláról válik le a tészta, hanem a kezünkről is. Egy óra alatt meleg helyen konyharuhával letakarva, duplájára kelesztjük.
  3. A szalámit vékonyra vágjuk, a szalonnát a zsírjára pirítjuk.
  4. A megpirult szalonnára öntjük a paradicsomlevet, felforraljuk és megszórjuk liszttel, majd addig főzzük, amíg kellőképpen be nem sűrűsödik.
  5. A kukoricát megmossuk és szűrőn lecsepegtetjük. A lilahagymát megpucoljuk és csíkokra vágjuk.
  6. Egy formát kikenünk Rama margarinnal és megszórunk liszttel. A megkelt tésztát szépen belenyomkodjuk, hogy legyen egy kis pereme.
  7. Megkenjük a szalonnás szósszal.
  8. Tetszőleges elrendezéssel rárakjuk a feltétet: szalámit, lilahagymát és a kukoricát.
  9. 200 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük, majd megszórjuk sajttal és visszatoljuk a sütőbe annyi időre, amíg a sajt rá nem olvad.