Szalámis, burgonyás tortilla
  • timer25 perc
  • moodKönnyű
  • person2 fő

Hozzávalók:

  • burgonya - 350 gramm
  • vöröshagyma - 1 darab
  • olívaolaj - 2 evőkanál
  • szalámi - 100 gramm
  • tojás - 3 darab
  • tej - 30 milliliter
  • Knorr Carbonara spagetti alap - 1 csomag
  • Főzőtejszín - darab

Elkészítés:

  1. Hámozzuk meg és vágjuk vékony szeletekre a burgonyát. Hámozzuk meg a hagymát és vágjuk finomra. Egy serpenyőben forrósítsunk föl olíva olajat és közepes lángon pirítsuk meg rajta a krumplit 5-10 perc alatt, míg aranysárga nem lesz. Adjuk hozzá a hagymát és pirítsuk további 5 percig.
  2. Kockázzuk fel a szalámit.Adjuk a hagymás krumplihoz és kevergetve pirítsuk még 5 percig. Keverjük össze a tojást, a tejet és a Knorr-alapot. Öntsük a krumplira.
  3. Süssük közepes lángon, míg a tortilla alja megszilárdul. Ekkor vegyük lejjebb a lángot, fedjük le és süssük további 5-7 percig így. Tálaljuk felszeletelve akár melegen, akár hidegen egy kis zöld salátával.