Feltöltve:

Szalalkális habos krémes

timer 60
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A töltelékhez

vaníliás cukor1 csomag
babapiskóta (15 db)20 dekagramm
Ráma20 dekagramm
porcukor20 dekagramm
tej3 dl
finomliszt6 csapott evőkanál
tojássárgája3 darab

A mázhoz

rumaroma1 teáskanál
porcukor20 dekagramm
tojásfehérje3 darab

Az alsó lap megkenéséhez

meggylekvár, vagy rumos tej2 evőkanál

A babapiskóták locsolásához

tej1 dl
rum1 evőkanál

A tésztához

finomliszt20 dekagramm
tej1 kevés
szalalkáli1 teáskanál
kakaópor2 evőkanál
tojás1 darab
Ráma3 dekagramm
porcukor8 dekagramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. és két cipót formálunk belőle. Tepsi nagyságúra kinyújtjuk, majd Ramával kikent tepsi hátán megsütjük.

  2. 2. lépés

    A krémhez a tejből, a cukrokból, a lisztből és a tojássárgákból sűrű pépet főzünk, majd kihűtjük. A Ramát kihabosítjuk és a kihűlt, főzött krémmel jó habosra kikeverjük.

  3. 3. lépés

    A sütemény összeállítása: az alsó lapot vékonyan megkenjük lekvárral és kirakjuk a babapiskótával. A babapiskótákat egy kenőtollal lekenjük a rumos tejjel. A krémet ráöntjük, majd elsimítjuk és befedjük a másik lappal.

  4. 4. lépés

    A máz hozzávalóit gőz felett felverjük és a süti tetejére kenjük. Egy késsel kissé megcirókáljuk a tetejét. Nagyon finom, régi recept, próbáljátok ki.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem