Feltöltve:

Szalagos farsangi fánk

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

tojássárga5 darab
olvasztott vaj vagy sütőmargarin660 gramm
porcukor50 gramm
élesztő40 gramm
tej200 milliliter
liszt500 gramm

A díszítéshez

baracklekvár1 darab
porcukor1 darab

A sütéshez

olaj1 darab

Szalagos farsangi fánk a Desszertek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

Előkészítünk egy szalvétákkal fedett tálcát, valamint egy serpenyőben olajat a tűzhelyre. A lisztet egy edénybe tesszük. A langyos tejet, a porcukrot, az élesztőt pedig egy másik edénybe kimérjük, és hagyjuk 15 percig pihenni, hogy felfusson. A lisztre öntsük rá az élesztős tejet, az olvasztott vajat vagy sütőmargarint, és a tojások sárgáját. Egy fakanállal keverjük össze a tésztát, majd az asztalra kivéve addig gyúrjuk, míg teljesen sima nem lesz. Az így kapott tésztát tegyük vissza a tálba, takarjuk le, és meleg helyre téve kelesszük duplájára, kb 30 perc alatt. Ha a tészta megkelt, vékony liszten nyújtsuk ujjnyi vastagságúra, és egy 6 cm átmérőjű kiszúróval szaggassuk ki a fánkokat. A maradék tésztát összegyúrjuk, újra kinyújtjuk, és kiszaggatjuk. A fánkokat kb 10 percig pihentetjük. Most a fánkok közepét ujjunkkal elvékonyítjuk. Kis adagokban kisütjük őket a forró olajban. Az első oldalukat kb 3 percig sütjük, majd megfordítjuk őket, és további 1-2 percig sütjük. Figyelem! Ügyeljünk arra, hogy az olaj ne legyen túl forró, mert sötét lesz a fánk! Sütés közben folyamatosan nézzük a fánkokat, hogy szép világosak maradjanak. A kész fánkokat a szalvétával fedett tálcára szedjük, majd porcukorral leszórjuk, és baracklekvárral töltve tálaljuk.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem