Feltöltve:

Szalagos fánk

timer 60
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

finomliszt0.5 kilogramm
élesztő3 dekagramm
porcukor5 dekagramm
Ráma5 dekagramm
tojássárga2 darab
1 csipetnyi
tej4 dl
olaj a sütéshez1 liter

Elkészítés

1. lépés

3 dl tejjel készítsünk kovászt, (1 ek porcukor, 3 ek liszt), a maradék porcukrot keverjük el a tojások sárgájával. Langyosítsuk meg a maradék tejet, ebben keverjük el a sót és öntsük a tojásos masszához. Mindent öntsünk a lisztbe és jó hólyagosra dolgozzuk ki. Apránként dolgozzuk bele a tésztába az olvasztott Ramát. Liszttel letakarjuk és jó 1 1/2 szeresére kelesztjük. Lisztezett deszkán ujjnyi vastagra a kezünkkel szétnyomkodjuk, és fánkszaggatóval kiszaggatjuk. Ezután is hagyjuk kelni kb 30 percet. Melegítsük meg az olajat, a megkelt fánk felső része kerüljön a sütéskor alulra - ekkor fedővel sütjük -, majd ha megfordítottuk fedő nélkül sütjük tovább. Vigyázat gyorsan sül. Papírtörlőre szedjük ki és még forrón szórjuk meg porcukorral.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem