Feltöltve:

Szalagos fánk

timer 70
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

-

liszt1 kilogramm
tojássárgája5 darab
élesztő7 dekagramm
Ráma4 dekagramm
1 darab
tej (kb)7 dl
cukor1 kis
rum1 dl
ecet1 teáskanál
olaj a sütéshez1 liter

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A fele tejben pici cukorral és pici sóval felfuttatjuk az élesztőt. A tojások sárgáját beletesszük a lisztbe, a sót, az élesztős tejet, majd elkezdjük dagasztani.

  2. 2. lépés

    Folyamatosan adagoljuk hozzá az olvasztott Ramát és a többi tejet, hogy jó lágy tésztát kapjunk. Akkor jó a tészta, ha az edény falától elválik. Egy órát pihentetjük, majd lisztezett deszkára borítjuk.

  3. 3. lépés

    Kinyújtjuk, és kiszaggatjuk. Még így is pihentetjük egy kicsit és ha az olaj elég meleg kisütjük.

  4. 4. lépés

    Mindig azt a felét tesszük az olajba amelyik felül van. Először fedő alatt sütjük pár percig, majd levesszük a fedőt, megfordítjuk és a másik felét is szép pirosra sütjük.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Flódni

timer 100"
mood Közepes
thumb_up 0

Csörögefánk

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 0

Szalagos fánk

timer 0"
mood Közepes
thumb_up 0

Lusta asszony rétese

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0

Farsangi szalagos fánk

timer 90"
mood Közepes
thumb_up 0

Csörögefánk

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0

Szalagos fánk

timer 20"
mood Könnyű
thumb_up 1

Forró almástáska

timer 0"
mood Közepes
thumb_up 0

Meggyes-mákos rétes

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0

Túrós rétes

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0

Meggyes rétes

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0

Éva szelet

timer 85"
mood Közepes
thumb_up 0

Mese almás

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0

Almás-diós szelet

timer 70"
mood Közepes
thumb_up 0