Feltöltve:

Szalagos fánk

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Tésztához

liszt70 dekagramm
porcukor5 púpos evőkanál
tojás1 egész
tojássárgája3 darab
olvasztott Rama7 dekagramm
rum0.5 dl
tej3 dl
friss élesztő3.5 dekagramm
vanília kikapart belseje1 rúd

Sütéshez

olaj1 darab

Tálaláshoz

porcukor1 darab
lekvár1 darab

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Az élesztőt felfuttatjuk a kevés cukorral elkevert langyos tejben. A tálba tesszük a többi hozzávalót és lágy tésztát dagasztunk belőle. Letakarva a duplájára kelesztjük. A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk és másfél ujjnyi vastagra kinyújtjuk, majd
    fánkszaggatóval kiszúrjuk a fánkokat. A maradékot összegyúrjuk, nyújtjuk és kiszaggatjuk.

  2. 2. lépés

    Letakarva fél órán keresztül pihentetjük őket. Nagyobb, fedeles lábasba olajat melegítünk, legalább kétujjnyi magasan legyen benne. Kis lángon sütjük a fánkokat, mert különben nagyon hamar megég kívül, belül pedig nyers marad.

  3. 3. lépés

    Sütés előtt a fánkok közepét benyomjuk az ujjunkkal és a lyukkal lefelé tesszük az olajba. Fedő alatt sütjük kb. 1,5 percig, majd a másik oldalukra fordítva, de már fedő nélkül is ennyi ideig.

  4. 4. lépés

    A kisült fánkokat papírtörlőre szedjük, így a felesleges olajat leitatjuk róluk. frissen tálaljuk porcukorral meghintve. Lekvárt is adunk mellé.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 100"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 70"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 20"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 0"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 85"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 70"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem