Szakállas pogácsa
Szakállas pogácsa
  • timer120 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    Tészta

    • liszt - 50 dekagramm
    • Ráma - 6 dekagramm
    • tojássárgája - 1 darab
    • élesztő - 4 dekagramm
    • reszelt sajt - 5 dekagramm
    • tejföl - 2 evőkanál
    • só - 1 kávéskanál

    Tetejére

    • tojásfehérje - 1 darab

    krem

    • tejszínes sajt (tömlős) - 2 darab
    • Ráma - 10 dekagramm
    • reszelt trappista sajt - 15 dekagramm

    Elkészítés:

    1. 2 kanál tejfölben elkeverünk 1 kávés kanálnyi sót, 1 tojássárgát. Kevés tejben megkelesztjük a 4 dkg élesztőt és az 5 dkg reszelt sajtot, majd az 50 dkg lisztet és az 5-6 dkg Ramát összedolgozzuk, cipó alakban 1 órát pihentetjük. Ujjnyira nyújtjuk és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Tetejét tojásfehérjével megkenjük. Krém: 2 db tejszínes sajtot (reszelt) és a 10 dkg Ramát habosra keverjük. Az így kapott masszával a pogácsákat összeragasztjuk úgy, hogy az oldalán a krém kifolyjon, ezután reszelt sajtba forgatjuk.