Rama Vajas Íz | 1 evőkanál |
---|---|
vöröshagyma | 1 darab |
majoránna | 1 teáskanál |
tojás | 1 darab |
petrezselyemzöld | 1 csokor |
alma | 1 darab |
búzadara | 2 evőkanál |
zsályalevél | 10 darab |
egész csirke | 1 darab |
csirkemáj | 500 gramm |
kenyérbél | 150 gramm |
KNORR 100% Természetes Fűszerkeverék 35g Sült csirke | 1 evőkanál |
Szaftos sültcsirke májas töltelékkel a Főételek kategóriában
Pucoljuk meg a hagymát és vágjuk apróra. Kevés margarint hevítsünk egy serpenyőben, adjuk hozzá az apróra vágott zsályát és a kiskanál majorannát a hagymával együtt. Dinszteljük meg a hagymát. Ha kész, húzzuk le a tűzről.
Közben tisztítsuk meg a májat és vágjuk apróra. Keverjük össze a kihűlt hagymával, a széttépkedett kenyérbéllel, a tojással, az apróra vágott petrezselyem zölddel, a lereszelt és kinyomkodott almával, majd ízlés szerint sóval, borssal. Jól keverjük össze a kezünkkel a tölteléket. Ha töltelékünk esetleg túl nedves, adhatunk még hozzá egy kevés kenyeret, vagy zsemlemorzsát.
A csirkét dörzsöljük be a Knorr fűszerkeverékkel, majd töltsük meg a hasüregét a töltelék egy részével, annyival, amennyi könnyedén belefér. Kötözzük össze a csirkét, ahogy bármelyik sült csirkével tesszük (ezzel segítünk, hogy a csirke jó szorosan egyben legyen és egyformán süljön mindenhol).
Tegyük a sütőzacskóba és tehetünk mellé apróra vágott burgonyát is, esetleg paprikát, paradicsomot. Zárjuk le szorosan a zacskót a hozzá adott záró szalaggal. Szurkáljuk ki néhány helyen a zacskót egy hústűvel, majd tegyük egy hőálló tálba, ezután kb. 190 fokra előmelegített sütőben süssük készre 60-80 perc alatt. A sütés vége előtt 10 perccel óvatosan vegyük ki a tasakból a csirkét és a burgonyát, majd a sütőtálba helyezzük vissza és süssük ropogósra a maradék idő alatt.
A maradék töltelékből készíthetünk kis töltelék pogácsákat. Búzadarában megforgatva, kevés olajon süssük meg és tálaljuk majd a csirkéhez a burgonyával és egyéb kedvenc köretekkel együtt.