Rama Vajas Íz | 5 dekagramm |
---|---|
víz | 1 dl |
sárgarépa | 1 darab |
Knorr Tyúkhúsleveskocka | 2 darab |
olaj | 3 evőkanál |
sajt | 10 dekagramm |
tejszín | 2 dl |
Delikát ételízesítő | 1 teáskanál |
rizs | 20 dekagramm |
póréhagyma | 1 darab |
pulykamell filé | 50 dekagramm |
KNORR Pirított hagymás csirke Rafinéria Alap | 1 csomag |
morzsolt tárkony | 2 csipetnyi |
zöldhúsú paprika | 1 darab |
Szaftos rizs tárkonyos pulykacsíkokkal a Főételek kategóriában
A pulykamellet felcsíkozzuk és a tárkonnyal pácoljuk (só nélkül). Míg pácolódik előkészítjük a zöldségeket.
Felhevített olajban megpirítjuk a húst egyenletes kockára vágott sárgarépát, póréhagymát és paprikát, fűszerezzük a Knorr delikát 8-al.
Hozzáadjuk a rizst, majd a húslevessel felöntve fedő alatt megpároljuk. Ha a rizs majdnem puha hozzáadjuk a tejszínnel és a vízzel elkevert Knorr Pirított hagymás csirke alapot és 2-3 perc alatt összeforraljuk. A reszelt sajttal dúsítjuk.