Szaftos magyaros húsgombóc
Szaftos magyaros húsgombóc
  • timer40 perc
  • moodKönnyű
  • person2 fő

Hozzávalók:

  • víz - 0.5 liter
  • zsemlemorzsa - 2 evőkanál
  • vöröshagyma - 1 darab
  • tojás - 1 darab
  • bors - 2 csipetnyi
  • olaj - 3 evőkanál
  • Knorr Pörkölt alap - 1 csomag
  • mustár - 1 teáskanál
  • só - 1 teáskanál
  • darált hús - 30 dekagramm
  • őrölt csemege paprika - 1 teáskanál

Elkészítés:

  1. A darált húst elkeverjük a finomra vágott vöröshagyma felével, a fűszerekkel, tojással, mustárral és a zsemlemorzsával. Szükség szerint zsemlemorzsával formázható állagig szilárdíthatunk még rajta.
  2. A hagyma másik felét kevés olajon megfonnyasztjuk, rászórjuk a KNORR Pörkölt alapot, majd felöntjük fél liter hideg vízzel és jól elkeverjük. Ha forr, a kb. fél teniszlabdányira formázott gombócokat finoman egymás mellé beletesszük.
  3. Lassú tűzön kb 30-40 perc alatt puhára főzzük. Főtt tésztával tálaljuk.