méz | 1.5 dl |
cukor | 30 dekagramm |
Ráma | 30 dekagramm |
fahéj | 1 darab |
gyömbér | 1 darab |
szegfűszeg | 1 púpos evőkanál |
tojás | 3 darab |
szódabikarbóna | 1 csipetnyi |
liszt | 80 dekagramm |
A Ramát a mézzel, a cukorral, és a fűszerekkel felfőzzük, és hagyjuk kihűlni. Hozzáadjuk a tojást, a szódabikarbónával elkevert lisztet, és összegyúrjuk.
A tésztának hűvös helyen néhány órát, vagy akár egy éjszakát is pihennie kell.
Lisztes deszkán kinyújtjuk, apró süteményhez 1-1,5 mm-re, nagyobbakhoz 2 mm vastagra. Karácsonyi formákkal kiszaggatjuk.
175-200 fokon sütjük 5-10 percig. Óvatos megemelés után a tepsiben hagyjuk kihűlni. Cukormázzal díszíthetjük.
Hozzászólások