Feltöltve:

Svéd csokis sütemény (Kladdkaka)

timer 40
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Ráma150 gramm
cukor3 dl
kakaó1 dl
vaníliás cukor2 teáskanál
tojás2 darab
liszt2 dl
zsemlemorzsa1 darab

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Ez a süti egy nagyon egyszerű és nagyon finom hagyományos svéd sütemény, érdemes kipróbálni.

  2. 2. lépés

    Melegítsük fel a sütőt 175 fokra, de ha nem tudjuk pontosan beállítani, ne legyen nagyobb 200 foknál. Olvasszuk fel a Ramát, majd hagyjuk kihűlni. Keverjük össze a száraz hozzávalókat, utána adjuk hozzá a tojásokat és a kihűlt Ramát, majd keverjük jól el, de nem kell teljesen simára.

  3. 3. lépés

    Ramával kenjünk ki egy tortaformát és szórjuk ki zsemlemorzsával, lehetőleg olyan tepsit válasszunk, aminek levehető az oldala. Öntsük a tésztát az előkészített formába és tegyük be a sütőbe, 10-20 percre. Az utóbbi kicsit furcsán hangozhat de ez a kladdkaka jellegzetessége, hogy kicsit nedves a tésztája, erre utal a neve is a kladd, tehát folyós, nyúlós.

  4. 4. lépés

    Ha kész a sütemény, szórjuk meg a tetejét porcukorral és hagyjuk teljesen kihűlni.

  5. 5. lépés

    Tálaláskor adjunk hozzá tejszínhabot, esetleg a nyári melegben fagylaltot és persze ízles szerint friss gyümölcsöt. Jó étvágyat hozzá.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 45"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 70"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 70"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem