Svéd húsgombócok csőben sült burgonyával
Svéd húsgombócok csőben sült burgonyával
  • timer90 perc
  • moodKözepes
  • person6 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 5 dekagramm
  • vöröshagyma - 1 darab
  • szikkadt zsemle - 1 darab
  • tojás - 1 darab
  • tej - 2 dl
  • burgonya - 1 kilogramm
  • tejszín - 1 dl
  • finomliszt - 3 evőkanál
  • snidling - 1 evőkanál
  • só - 1 teáskanál
  • pirospaprika - 1 evőkanál
  • Globus Mustár - 3 evőkanál
  • darált hús - 50 dekagramm
  • Knorr Tejszínes fokhagymás csirke alap - 1 csomag

Elkészítés:

  1. A húsgombóchoz a hagymát finomra vágjuk és pici olajon megdinszteljük. A beáztatott zsemlét kicsavarjuk, a hagymával és a tojással együtt a húshoz keverjük, jól összegyúrjuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, a pirospaprikát és a lisztet belekeverjük, majd kis golyókat formázunk belőle és olajba kisütjük.
  2. Mustárszószhoz 3 kanál mustárt összekeverünk 5 dkg olvasztott margarinnal, 1 dl tejszínnel, sóval és 1 kanál finomra vágott snidlinggel.
  3. A burgonyát héjában megfőzzük, megpucoljuk és vékony szeletekre vágjuk. Egy kimargarinozott tepsibe egymásra rendezve lerakjuk. Elkeverünk 2 dl tejjel és 2 dl tejszínnel a tejszínes fokhagymás alapot, a krumplira öntjük,majd 180 fokon 35 percig sütjük.
  4. A fogásokat együtt kínáljuk.