Feltöltve:

Svéd húsgombócok csőben sült burgonyával

timer 90
mood Közepes
person 6 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Rama Vajas Íz5 dekagramm
vöröshagyma1 darab
szikkadt zsemle1 darab
tojás1 darab
tej2 dl
burgonya1 kilogramm
tejszín1 dl
finomliszt3 evőkanál
snidling1 evőkanál
1 teáskanál
pirospaprika1 evőkanál
Globus Mustár3 evőkanál
darált hús50 dekagramm
Knorr Tejszínes fokhagymás csirke alap1 csomag

Svéd húsgombócok csőben sült burgonyával a Főételek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

A húsgombóchoz a hagymát finomra vágjuk és pici olajon megdinszteljük.
A beáztatott zsemlét kicsavarjuk, a hagymával és a tojással együtt a húshoz keverjük, jól összegyúrjuk.
Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, a pirospaprikát és a lisztet belekeverjük, majd kis golyókat formázunk belőle és olajba kisütjük.

2. lépés

Mustárszószhoz 3 kanál mustárt összekeverünk 5 dkg olvasztott margarinnal, 1 dl tejszínnel, sóval és 1 kanál finomra vágott snidlinggel.

3. lépés

A burgonyát héjában megfőzzük, megpucoljuk és vékony szeletekre vágjuk. Egy kimargarinozott tepsibe egymásra rendezve lerakjuk.
Elkeverünk 2 dl tejjel és 2 dl tejszínnel a tejszínes fokhagymás alapot, a krumplira öntjük,majd 180 fokon 35 percig sütjük.

4. lépés

A fogásokat együtt kínáljuk.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 20"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem