Svéd gombasaláta
Svéd gombasaláta
  • timer30 perc
  • moodKönnyű
  • person2 fő

Hozzávalók:

  • vöröshagyma - 5 dekagramm
  • olaj - dl
  • paradicsompüré - 5 dekagramm
  • gomba - 40 dekagramm
  • citrom - 1 darab
  • Globus Ketchup - 1 dekagramm
  • száraz fehérbor - dl

Elkészítés:

  1. Fonnyasszuk meg az apróra vágott vöröshagymát olajon.
  2. Tegyük rá a megmosott, cikkekre vágott gombát, sózzuk meg, és gyorsan pirítsuk át az egészet.
  3. Amikor a gomba levet eresztett, tegyünk hozzá paradicsompürét, ketchupot, fűszerezzük őrölt borssal, babérlevéllel és kakukkfűvel, ízesítsük citromlével és egy-két karika hámozott citrommal.
  4. Pároljuk a gombasalátát néhány percig, szükség esetén adjunk hozzá egy kevés vízet, illetve öntsünk rá némi száraz fehérbort.
  5. Az elkészült salátát hűtsük le, vegyük ki belőle a babérlevelet és a citromkarikát, majd hűtőben tartsuk tálalásáig.