Sváb almás lepény
Sváb almás lepény
  • timer0 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • alma - 60 dekagramm
  • citromlé - 1 evőkanál
  • tojás - 5 darab
  • cukor - 22 dekagramm
  • Ráma - 12.5 dekagramm
  • liszt - 25 dekagramm
  • sütőpor - 0.5 csomag
  • só - 1 csipetnyi
  • birszselé vagy sárgabarackdzsem - 5 evőkanál

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Az almát hámozzuk meg, vágjuk félbe és a magházat távolítsuk el. A fél almák gömbölyű oldalát egy késsel hosszában több helyen vágjuk be, majd csepegtessünk rájuk citromlét. A tojásokat keverjük habosra a cukorral, aztán keverjük bele a Ramát is. A lisztet keverjük össze a sütőporral és a sóval, majd ezt is adjuk a tojáshoz. Egy csatos tortaformát kenjünk ki alaposan. A tésztát töltsük a formába, a fél almákat a bevagdalt felükkel felfelé egyenletesen osszuk el rajta, és enyhén nyomkodjuk bele. Süssük meg az előmelegített sütőben kb. 50 perc alatt, majd zselével, vagy dzsemmel kenjük meg.