Feltöltve:

Sváb almás lepény

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

alma60 dekagramm
citromlé1 evőkanál
tojás5 darab
cukor22 dekagramm
Ráma12.5 dekagramm
liszt25 dekagramm
sütőpor0.5 csomag
1 csipetnyi
birszselé vagy sárgabarackdzsem5 evőkanál

Sváb almás lepény a Desszertek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Az almát hámozzuk meg, vágjuk félbe és a magházat távolítsuk el. A fél almák gömbölyű oldalát egy késsel hosszában több helyen vágjuk be, majd csepegtessünk rájuk citromlét. A tojásokat keverjük habosra a cukorral, aztán keverjük bele a Ramát is. A lisztet keverjük össze a sütőporral és a sóval, majd ezt is adjuk a tojáshoz. Egy csatos tortaformát kenjünk ki alaposan. A tésztát töltsük a formába, a fél almákat a bevagdalt felükkel felfelé egyenletesen osszuk el rajta, és enyhén nyomkodjuk bele. Süssük meg az előmelegített sütőben kb. 50 perc alatt, majd zselével, vagy dzsemmel kenjük meg.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem