Rama Vajas Íz | 2 evőkanál |
---|---|
víz | 5 dl |
olívaolaj | 3 evőkanál |
fokhagymagerezd | 3 darab |
Knorr Zöldségleveskocka | 1 darab |
sütőtök | 45 dekagramm |
salotta hagyma | 1 darab |
száraz fehér bor | 1 dl |
rizottó rizs | 20 dekagramm |
parmezán sajt | 5 dekagramm |
zsályalevél | 10 darab |
csillagánizs | 1 darab |
Sütőtökös rizottó a Főételek kategóriában
A sütőtököt meghámozzuk és 1 centis kockákra vágjuk.
Serpenyőben olívaolajat hevítünk és a sütőtökkockákat rajta kevergetve majdnem puhára pároljuk a zsályával.Kivesszük és beletesszük az apró kockára vágott hagymát amit puhára párolunk.Hozzáteszünk 1 kanál margarint, és rizst folyamatosan keverve üvegesre pirítjuk.
Belekerül a bor,csillagánizs,fokhagyma és mikor beszívta, akkor a felforrósított zöldség leves kockából készítült 5 dl alapléből kanalazzunk a rizshez és megállás nélkül keverjük.
Addig folytatjuk ezt a folyamatot, míg a rizsszemek al dentére főttek, vagy amíg az alaplé el nem fogy.Ekkor hozzáadjuk a sütőtököt,sózzuk,borsozzuk,Beletesszük a maradék margarint, és parmezánt,elkeverjük és forrón tálaljuk.