Sütőtálas csirke kéksajttal és dióval
Sütőtálas csirke kéksajttal és dióval
  • timer60 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • árpagyöngy, főtt - 300 gramm
  • csirkemell filé - 2 darab
  • Hagyma - 1 darab
  • gomba - 8 darab
  • aszalt paradicsom - 5 darab
  • kékpenészes sajt - 100 gramm
  • tejföl 20%-os - 100 gramm
  • dióbél - 1 marék
  • petrezselyem zöld - 1 csokor
  • feketebors - darab
  • Rama Classic - 1 evőkanál

Elkészítés:

  1. Vágjuk a csirkemellet 1x1 cm-es kockákra és pirítsuk meg egy serpenyőben. A hagyymát és a gombát vágjuk kisebb darabokra. Adjuk a csirkéhez és pirítsuk együtt egy darabig.
  2. Egy tálban keverjük össze a megpirult csirkét és gombát az előre megfőzött árpagyönggyel, dióval, feldarabolt aszalt paradicsommal, petrezselyem zölddel és borssal. Adjuk hozzá a tejfölt, jól keverjük össze.
  3. Tegyük át egy margarinnal kikent sütőtálba és morzsoljuk rá a kékpenészes sajtot. Fedjük le alufóliával és helyezzük 200 ° C-os sütőbe 15 percre. for 15 minutes.