Sütőben sült rakott palacsinta a Főételek kategóriában
A palacsintához a tojásokat a sóval felverjük, majd hozzáadjuk a tejet. Kanalanként hozzáadjuk a lisztet, nehogy csomós legyen a masszánk. Majd vízzel hígítjuk a tésztamasszát. Annyi vizet adunk hozzá, hogy híg, de mégis kissé sűrű palacsintatésztát kapjunk.
Kinek mekkora palacsintasütője van, aszerint alakul a palacsinta darabszáma. Kinek több, kinek kevesebb lesz. Kb.: 20 db palacsintára lesz szükségünk.
Amikor kisültek a palacsinták megtöltjük ízlés szerinti lekvárral, majd egy kiolajozott 33x20 cm-es tepsibe tesszük az egyenként feltekert palacsintákat.
Amikor a tepsibe beletettük az utolsó palacsintát is, elkezdhetjük a krémet elkészíteni a következőképpen. 5 dl tejbe beletesszük az egy tojássárgát, jól elkeverjük, majd beletesszük a cukrot és a 2 evőkanál lisztet. Csomómentesre elkeverjük, majd felfőzzük a krémet.
Mikor kellőképpen besűrűsödött a krémünk, belekeverjük a tojásfehérje keményre felvert habját. A palacsintákra öntjük és egyenletesen eloszlatjuk a tetején.