paradicsom | 2 darab |
---|---|
sárgarépa | 1 darab |
citromlé | 1 teáskanál |
fehér káposzta | 250 gramm |
csemege uborka | 4 darab |
napraforgó olaj | 3 evőkanál |
só | 1 csipetnyi |
Globus Majonéz | 3 evőkanál |
Globus Ketchup | 4 evőkanál |
darált marhahús | 400 gramm |
őrölt bors | 1 csipetnyi |
petrezselyemzöld aprítva | 1 teáskanál |
kristálycukor | 1 csipetnyi |
hamburger cipó | 4 darab |
sajt szelet | 4 darab |
KNORR 100% Természetes Fűszerkeverék 35g Sertéssült | 1 csomag |
Sütőben sült hamburger coleslaw salátával a Főételek kategóriában
A darálthúst ízesítsük a Knorr Sertéssült fűszerkeverék felével és a ketchuppal. A kész masszából formázzunk pogácsákat.
Süssük kevés olajon egy serpenyőben aranybarnára a húspogácsák mindkét oldalát úgy, hogy ne legyen nyers belül.
Vágjuk apró csíkokra a káposztát, reszeljük le a sárgarépát.
Adjuk hozzá a káposztához a répát és a majonézt, majd szórjunk bele egy csipet sót, borsot, cukrot, citromlevet és apróra vágott petrezselymet.
Keverjük össze a salátát. A paradicsomot és uborkát vágjuk szeletekre.
Egyesével készítsük el a hamburgereket. Tegyünk a zsemle egyik felére húspogácsát, majd egy szelet sajtot és a zöldségeket. Helyezzük rá a zsemle másik felét, majd tegyük be kb. 5-8 percre 140 fokos sütőbe.
Az átforrósodott hamburgert a sütőből kivesszük és tálalhatjuk a coleslaw salátával. Külön ketchupot adhatunk hozzá.