babapiskóta | 12 darab |
vaníliás cukor | 1 csomag |
Ráma | 10 dekagramm |
túró | 25 dekagramm |
kristálycukor | 15 dekagramm |
zselatin | 2.5 dekagramm |
tej | 3 dl |
friss vagy befőtt gyümölcs ízlés szerint (sárgabarack, őszibarack, meggy, eper, stb.) | 0.5 kilogramm |
1 dl hideg tejet elkeverünk 2,5 dkg zselatinnal, 2 dl tejet felforralunk 15 dkg kristálycukorral, majd a kettőt összekeverjük és langyosra hűtjük. Közben a túrót kikeverjük a Ramával és a vaníliás cukorral, majd a kihűlt masszával összekeverjük. Őzgerincformát kibélelünk folpackkal, a massza felét az aljára öntjük. Rátesszük a gyümölcsöket, utána befedjük a babapiskótával, végül a maradék masszát is ráöntjük. Másnapig a hűtőbe tesszük.
Hozzászólások