Feltöltve:

Sütemény ribizlivel

timer 60
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A tetejére

étcsokoládé5 dekagramm
tejcsokoládé5 dekagramm
olívaolaj1 evőkanál
ribizli1 kevés

A tésztához

tojás5 darab
cukor5 evőkanál
víz2 evőkanál
finomliszt5 púpos evőkanál
sütőpor1 kávéskanál
1 csipetnyi

A ribizlis krémhez

tej4 dl
búzadara5 evőkanál
porcukor15 dekagramm
Ráma10 dekagramm
ribizli50 dekagramm

Elkészítés

1. lépés

A tojásfehérjéket a sóval habbá verjük, majd kanalanként beleszórjuk a cukrot, utána a vizet, majd a tojássárgákat tesszük bele. Kikapcsoljuk a robotgépet és végül finom mozdulatokkal belevegyítjük a sütőporos lisztet. Sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokon 30 percig sütjük.

2. lépés

Amikor kihűlt, a piskótát kettévágjuk és megtöltjük a következő krémmel. A tejből a búzadarával tejbedarát főzünk és kihűtjük. Közben habosra keverjük a Ramát a porcukorral, majd hozzákeverjük a kihűlt darát, végül nagyon óvatosan a ribizlit.

3. lépés

Ezt a krémet rákenjük az alsó piskótalapra, majd befedjük a felső lappal.

4. lépés

A tetejét gőz fölött felolvasztott csoki és olaj keverékkel bevonjuk, majd ribizlivel díszítjük. A megdermedt csokoládés tetejű süteményt, forró vízbe mártott késsel szépen szeleteljük.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 105"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem