Feltöltve:

Sütemény ribizlivel

timer 60
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A tetejére

étcsokoládé5 dekagramm
tejcsokoládé5 dekagramm
olívaolaj1 evőkanál
ribizli1 kevés

A tésztához

tojás5 darab
cukor5 evőkanál
víz2 evőkanál
finomliszt5 púpos evőkanál
sütőpor1 kávéskanál
1 csipetnyi

A ribizlis krémhez

tej4 dl
búzadara5 evőkanál
porcukor15 dekagramm
Ráma10 dekagramm
ribizli50 dekagramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A tojásfehérjéket a sóval habbá verjük, majd kanalanként beleszórjuk a cukrot, utána a vizet, majd a tojássárgákat tesszük bele. Kikapcsoljuk a robotgépet és végül finom mozdulatokkal belevegyítjük a sütőporos lisztet. Sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokon 30 percig sütjük.

  2. 2. lépés

    Amikor kihűlt, a piskótát kettévágjuk és megtöltjük a következő krémmel. A tejből a búzadarával tejbedarát főzünk és kihűtjük. Közben habosra keverjük a Ramát a porcukorral, majd hozzákeverjük a kihűlt darát, végül nagyon óvatosan a ribizlit.

  3. 3. lépés

    Ezt a krémet rákenjük az alsó piskótalapra, majd befedjük a felső lappal.

  4. 4. lépés

    A tetejét gőz fölött felolvasztott csoki és olaj keverékkel bevonjuk, majd ribizlivel díszítjük. A megdermedt csokoládés tetejű süteményt, forró vízbe mártott késsel szépen szeleteljük.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem