Sushi tekercs
  • timer50 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • sushi rizs - 250 gramm
  • rizsecet - 3 evőkanál
  • Cukor - 1 evőkanál
  • Só - 1 csipetnyi
  • jackfruit (jákafa) - 200 gramm
  • mexikói fűszerkeverék - 1 teáskanál
  • Olaj - 3 teáskanál
  • piros kaliforniai paprika - 1 darab
  • avokádó - 1 darab
  • citromlé - 1 evőkanál
  • saláta - 4 levél
  • szójababcsíra - 60 gramm
  • zöld algalap (nori) - 4 darab
  • szójaszósz - 1 adag

Elkészítés:

  1. Főzzük meg a sushi rizst, a dobozán található instrukciók szerint. Hagyjuk hűlni 10 percet. Tegyük a rizsecetet a cukorral és a sóval egy kisebb edénybe és melegítsük addig, amíg a cukor fel nem olvad. Öntsük hozzá a rizshez, majd tegyük félre.
  2. Keverjük össze a mexikói fűszerkeveréket az olajjal és pácoljuk be a jackfruit-ot és pihentessük 15 percre. Majd egy serpenyőben süssük át körülbelül 5 percig.
  3. Mossuk meg a paprikát és vágjuk vékony csíkokra. Az avokádót hámozzuk meg, távolítsuk el a magják és szintén vágjuk csíkokra. Locsoljuk meg egy kis citromlével. A salátát is tisztítsuk meg és vágjuk csíkokra.
  4. Fektessük le a nori napot a fényes oldalával lefelé és vékony, egyenletes rétegben oszlassunk el rajta egy adag rizst. Tegyünk rá a zöldségekből és a sült jackfruit-ból ízlés szerint. Ezután tekerjük fel óvatosan és nyomjuk össze a végén.
  5. Séf tipp: Tálaljuk szójaszósszal.

Sütéshez