Színes csőben sült lecsó​
Színes csőben sült lecsó​
  • timer45 perc
  • moodKönnyű
  • person3 fő

Hozzávalók:

  • cukkini - 300 gramm
  • sárgarépa - 150 gramm
  • sárgarépa - 2 evőkanál
  • Hagyma - 1 darab
  • fokhagyma gerezd - 2 darab
  • aprított paradicsom - 400 gramm
  • narancssárga koktélparadicsom - 100 gramm
  • olasz fűszerkeverék - tasak

A szakács tippje:

  • Tálaláshoz baget és reszelt sajt - 1 marék

Elkészítés:

  1. Karikázza fel a cukkini és a sárgarépa egy részét. A másik feléből egy hámozó segítségével hosszú, vékony szalagokat szeljen a zöldségekből.
  2. Egy edényben 1 evőkanálnyi olajon süsse meg a sárgarépát, majd vegye le a tűzről. Tegye a cukkinit az edénybe, süsse azt is, majd szintén vegye le a tűzről.
  3. Hámozza meg és vágja apróra a hagymát és a fokhagymát és kezdje el pirítani a megmaradt zöldséges olívaolajban. Adja hozzá a megpirult hagymához a megtisztított, felaprított paradicsomot és 100 ml vizet. Olasz fűszerkeverék ízesítse a ragut.
  4. Az elkészült raguból oszlasson el egy keveset egy hőálló tálban. Rétegezze a cukkinit és a sárgarépát akárcsak egy lasagnet. Mossa meg és vágja félbe a narancssárga paradicsomokat, melyeket a rétegzett zöldségek tetejére helyez.
  5. 200°C-ra előmelegített sütőben süsse körülbelül 25 percig

Sütéshez