cukkini | 300 gramm |
---|---|
sárgarépa | 150 gramm |
sárgarépa | 2 evőkanál |
Hagyma | 1 darab |
fokhagyma gerezd | 2 darab |
aprított paradicsom | 400 gramm |
narancssárga koktélparadicsom | 100 gramm |
olasz fűszerkeverék | tasak |
Tálaláshoz baget és reszelt sajt | 1 marék |
---|
Sütési idő | 25 perc |
---|---|
Sütési hőmérséklet | 200 ° |
Színes csőben sült lecsó a Főételek kategóriában
Karikázza fel a cukkini és a sárgarépa egy részét. A másik feléből egy hámozó segítségével hosszú, vékony szalagokat szeljen a zöldségekből.
Egy edényben 1 evőkanálnyi olajon süsse meg a sárgarépát, majd vegye le a tűzről. Tegye a cukkinit az edénybe, süsse azt is, majd szintén vegye le a tűzről.
Hámozza meg és vágja apróra a hagymát és a fokhagymát és kezdje el pirítani a megmaradt zöldséges olívaolajban. Adja hozzá a megpirult hagymához a megtisztított, felaprított paradicsomot és 100 ml vizet. Olasz fűszerkeverék ízesítse a ragut.
Az elkészült raguból oszlasson el egy keveset egy hőálló tálban. Rétegezze a cukkinit és a sárgarépát akárcsak egy lasagnet. Mossa meg és vágja félbe a narancssárga paradicsomokat, melyeket a rétegzett zöldségek tetejére helyez.
200°C-ra előmelegített sütőben süsse körülbelül 25 percig