Feltöltve:

Sült túrótorta

timer 120
mood Nehéz
person 6 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

vékony lapocskákra vágott mandula
piros színezék

A díszítéshez

lapra vágott mandula2 dekagramm

A forma kikenéséhez

Rama Vajas Íz2 dekagramm

A töltelékhez

tehéntúró75 dekagramm
vaníliás pudingpor1.5 csomag
1 csipetnyi
tej2 dl
kristálycukor25 dekagramm
Tojás6 darab

A tésztához

1 csipetnyi
Tojás3 darab
finomliszt25 dekagramm
Rama Vajas Íz10 dekagramm

"A sült túrótortáról
Ha valami könnyen összedobható finom desszertre vágysz, akkor a sült túrótorta receptet semmiképp se hagyd ki! Sokféle túrótorta létezik, de mindegyik közül talán a sült túrótorta az egyik legfinomabb és legegyszerűbb recept. Gyorsan és könnyen elkészíthető. A sült túrótorta egyetlen hátránya az, hogy hosszú a sütési ideje, de mindenképp megéri kivárni, hiszen könnyű, puha és ellenállhatatlanul finom! A sült túrótorta szinte bármilyen alkalomra remek választás lehet. Lehet szó ünnepekről, de akár egy egyszerű uzsonnáról is! A sült túrótortát ízesíthetjük némi vaníliás cukorral és reszelt citromhéjjal. Ha még nagyobb ízélményre vágyunk, akkor reszelhetünk bele narancshéjat is. Aki szereti, tehet bele egy kis mazsolát vagy aszalt áfonyát, esetleg apróra vágott aszalt vagy friss gyümölcsöt is. Fontos, hogy olyan gyümölcsöt válasszuk, ami nem enged túl sok levet maga után, hiszen ekkor eláztathatjuk a túrót. A sült túrótorta elkészítésénél a legnagyobb kihívás az, hogy megvárjuk, amíg kihűl a torta, mert csak akkor lesz szépen szeletelhető. Tehát, ha kisült a torta, akkor hagyjuk teljesen kihűlni, és majd csak ezek után vágjuk körbe a formában egy sima pengéjű késsel. Vegyük le a keretet és szeleteljük fel a sült túrótortát. A kihűlt túrótorta tetejét kenjük meg felmelegített gyümölcszselével vagy meleg lekvárral. Ha nagyon édesszájúak vagyunk, akkor tehetünk bele cukrot vagy porcukrot, hiszen a gyümölcsök inkább savanykás ízvilágot adnak a tortának, mintsem édeset. A sült túrótorta tetejére díszítésként mehet bármilyen gyümölcs.
"

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A tésztához a szoba-hőmérsékletű Rama Vajas Ízt a liszttel, a tojásokkal, meg a sóval gyors mozdulatokkal összegyúrjuk és hűtőszekrénybe tesszük, amíg a töltelék elkészül.

  2. 2. lépés

    Ehhez a tojásokat a cukorral habosra keverjük. Ez elektromos habverővel maximális fokozaton 3 perc. A tejet a pudingporral és a sóval simára dolgozzuk, majd a cukros tojáshoz adjuk. A túrót áttörjük és apránként hozzáadjuk az előző masszát. Nem a túrót keverjük bele, mert nehezebben keveredik el.

  3. 3. lépés

    A tésztával egy Rama Vajas Ízzel kikent, kb.23 centi átmérőjű tortakarikát egyben kibélelünk úgy, hogy magas pereme is legyen és véletlen se lyukadjon ki sehol, mert akkor a töltelék kifolyik. Épp ezért nem jó, ha először az alját szúrjuk ki a tésztából és az oldalát ehhez tapasztjuk.

  4. 4. lépés

    A túrós tölteléket beleöntjük, majd előmelegített sütőben, közepes hőfokon (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) kb.1 óra 15 perc alatt megsütjük.

  5. 5. lépés

    Megvárjuk amíg kihűl, végül körben a peremét meghintjük durvára vágott mandulával.

  6. 6. lépés

    Melegítsük elő a sütőt 175°C-ra, a tepsit béleljük ki sütőpapírral.
    Egy nagyobb tálban szitáljuk össze a lisztet, sütőport, sót és fűszereket.
    Egy kisebb tálban készítsük elő a porcukrot a hempergetéshez.

  7. 7. lépés

    Egy másik tálban konyhai robotgéppel habosítsuk ki a Laktózmentes Rama sütőmargarint és barna cukrot, majd keverjük bele egyenként a tojásokat is. Keverjük bele a sütőtökpürét is.
    Forgassuk bele a lisztes keveréket is.
    Ezután tegyük a masszát fagyasztóba kb 15 percre, amíg kissé megszilárdul és formázható lesz.

  8. 8. lépés

    A lehűtött puffancs masszából kb. 5cm-es golyókat formázzunk, ezeket forgassuk meg a porcukorban, majd helyezzük a sütőpapírral bélelt tepsire. Ezután újra egyesével forgassuk meg a puffancsokat a porcukorban, mert az első réteget közben magába szívta a massza.

    Előmelegített sütőben süssük kb. 15 percig, majd rácsra téve hűtsük ki teljesen.

  9. 9. lépés

    TIPP:
    A sütőtökpürét mi magunk is elkészíthetjük. Ehhez a sütőtököt vágjuk félbe, majd nagyobb darabokba. 180°C-ra előmelegített sütőben süssük kb 25 percig, amíg megpuhul. Kaparjuk ki a húsát, és turmixoljuk le.
    A püré fagyasztható, így a maradék később is felhasználható süteményekbe, pl. sütőtökös pite, vagy leveshez.

  10. 10. lépés

    Melegítsük elő a sütőt 175°C-ra, a formákat béleljük ki muffinpapírral vagy sütőpapírral.
    A cukkinit reszeljük le, és sózzuk meg a 2 csipet sóval. Hagyjuk állni, majd csepegtessük le.
    A száraz hozzávalókat szitáljuk össze. A margarint olvasszuk fel és tegyük félre hűlni.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem