Feltöltve:

Sült sajttorta

timer 90
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Kekszes alaphoz

Ráma100 gramm
keksz200 gramm
kristálycukor2 evőkanál

Krémhez

mascarpone500 gramm
kristálycukor200 gramm
közepes méretű tojás3 darab
kukoricaliszt2 evőkanál
tejföl, vagy creme fraiche3 dl
citrom lereszelt héja1 darab
citromlé3 evőkanál

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Egy kapcsos, 24 cm-es tortaformát kibélelünk sütőpapírral. A sütőt 150 fokra előmelegítjük. A tortaalaphoz megolvasztjuk a Ramát, belekeverjük a cukrot és a morzsává tört kekszet. Ezt a morzsás alapot a tortaformába borítjuk és egy kanál hátával egyenletes vastagságban elnyomkodjuk. A krémhez a mascarponét a cukorral és a tojások sárgájával alaposan kikeverjük. Végül hozzáadjuk a kukoricalisztet, a tejfölt, a reszelt citromhéjat, a citromlevet, majd a tojásfehérjék felvert habját. Ezeket jól összedolgozzuk és a krémet a kekszes alapra öntjük. A süteményt a 150 fokra előmelegített sütőbe tesszük és kb. 50 perc alatt megsütjük. Akkor jó, ha a közepe még remegős, de a széle már megszilárdult. Gyümölcsökkel, akár lekvárral is kínálhatjuk.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Örmény mézes sütemény

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1

Oroszkrém torta

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos-citromos kuglóf

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0

Lekváros linzer

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3

Feketeerdő kuglóf

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliás diós kifli (hókifli)

timer 10"
mood Könnyű
thumb_up 3

Eszterházy-torta

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0

Diókrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Karamellkrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos csokoládékrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliakrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1

Kakaós piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1

Piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 2

Csokoládé kekszes torta

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0

Tepsis palacsinta

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1