Feltöltve:

Sült fagylalt bogyós gyümölcssalátával

timer 25
mood Nehéz
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

-

Carte d'Or Vanília jégkrém8 gombóc
zsemlemorzsa100 gramm
finomra őrölt barna cukor50 gramm
őrölt mandula50 gramm
tojás2 darab
olaj a sütéshez1 liter
eper felszeletelve4 darab
áfonya50 gramm
feketeribizli75 gramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Helyezzünk 8 gombóc Carte d'Or Vanília jégkrémet egy sütőpapírral kibélelt tepsire és fagyasszuk a mélyhűtőben 10 percig.

  2. 2. lépés

    Keverjük össze a zsemlemorzsát, a barna cukrot és a mandulaőrleményt egy nagy tálban.

  3. 3. lépés

    Törjük fel a tojásokat egy másik tálba.

  4. 4. lépés

    Mártsuk a fagyott jégkrémgolyókat először a tojásba, majd a zsemlemorzsás keverékbe, végül helyezzük vissza őket a tepsire és mélyhűtőben hűtsük további 10 percen keresztül.

  5. 5. lépés

    Ismételjük meg a bundázást, tehát mártsuk a golyókat újra a tojásba, majd a zsemlemorzsás keverékbe.

  6. 6. lépés

    Keverjük az epret, az áfonyát és a feketeribizlit egy nagyobb tálban, majd kanalazzunk kisebb adagokban a tálaláshoz kisebb tálkákba.

  7. 7. lépés

    Melegítsük fel az olajat a fritőzben 180°C-ra, majd süssük ki a bundázott fagylaltgolyókat 30-40 másodperc alatt. A felesleges olajat konyhai papírtörlő segítségével itassuk le, majd helyezzük őket desszertes tányérra.

  8. 8. lépés

    Tegyük a sült fagylaltgolyók mellé a gyümölcssalátát és azonnal tálaljuk.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek